Nederlands Engels Duits 
Doma Nieuws

Madame Darkness kom naar de Doma SM Suite

Madame Darkness kom naar de Doma SM Suite.

Wil je een afspraak met haar neem dan contact op.

https://www.domasmsuite.nl/meesteres-den-haag/mistress+DarknessMistress Annabella Kom Naaar Doma SM Suite

Mistress Annabella uit Schotland bezoek Doma SM Suite.

Neem contact op voor een sessie

https://www.domasmsuite.nl/meesteres-den-haag/meesteres-Annabella
Nieuwsarchief

Nieuws Archief

College kiest harde lijn met sm’ers


College kiest harde lijn met sm’ers

Dat zegt een woordvoerster van burgemeester Faber, die het besluit zelf niet wil toelichten. Woensdagmorgen nog zei Faber dat ze de kwestie zou bespreken op het stadhuis. Phee’s dacht dat ze weer open mocht, omdat ze een aanvraag mocht doen voor een ontheffing van het bestemmingsplan. Die procedure duurt zes maanden. Daarmee gedoogde de gemeente Phee’s, omdat zij immers geen sluitingsbesluit had verstuurd; behalve de mondelinge aankondiging, zo oordeelde Phee’s.

De burgemeester zei woensdagochtend nog niet te weten of het college zou gaan handhaven. In werkelijkheid hoefde Faber al niets meer te bespreken op het stadhuis, omdat Phee’s daarvoor al een spoedtelefoontje kreeg vanaf het stadhuis om zich te vervoegen bij de burgemeester. Donna van den Dungen van Phee’s: ,,Toen ik aankwam bleek dat te berusten op miscommunicatie. Wel waren er twee ambtenaren die vertelden dat Phee’s niet open mocht en dat er anders een dwangsom zou komen.’’

Dat is de doodsteek voor de stichting, vindt zij. ,,We zijn al sinds 23 juli dicht en de huur loopt gewoon door. De gemeente probeert ons nu financieel de nek om te draaien.’’ De actie van de burgemeester kan de stichting niet waarderen. ,,We voelen ons genaaid door de gemeente’’, zegt Van den Dungen. Ook al omdat de gemeente beweert dat Phee’s vrijwillig is dichtgegaan. ,,Dat deden we omdat ons pand anders dichtgespijkerd zou worden.’’

Phee’s heeft ondanks de dreigementen besloten om toch open te gaan. Vanavond is er een receptie waarvoor het college en raadsleden zijn uitgenodigd. Volgens Van den Dungen van Phee’s heeft de stichting formeel geen sluitingsbesluit ontvangen waaruit blijkt dat de gemeente de situatie niet gedoogt. ,,De burgemeester laat het er dus op aan komen.’’ Dat betekent wel dat een ambtenaar het feestje kan verstoren door sluiting af te dwingen. ,,Of het pand wordt toch verzegeld, mocht de burgemeester dat ineens een beter idee vinden. Want de burgemeester is veranderlijk, weten we inmiddels.’’ De bdsm’ers vinden dat zij het recht hebben om een pand te huren en daar in beslotenheid bij elkaar te komen.

Ondertussen wacht Rosa nog op antwoord van raadsvragen naar aanleiding van de sluiting van de vereniging. Zo wil Rosa weten of er nog meer bedrijven of clubs zijn op Westerspoor die niet voldoen aan het bestemmingsplan en wat het college daar dan aan gaat doen.

Bron 

Noordhollands DagbladTerug