Nederlands Engels Duits 
Doma Nieuws

Madame Darkness kom naar de Doma SM Suite

Madame Darkness kom naar de Doma SM Suite.

Wil je een afspraak met haar neem dan contact op.

https://www.domasmsuite.nl/meesteres-den-haag/mistress+DarknessMistress Annabella Kom Naaar Doma SM Suite

Mistress Annabella uit Schotland bezoek Doma SM Suite.

Neem contact op voor een sessie

https://www.domasmsuite.nl/meesteres-den-haag/meesteres-Annabella
Nieuwsarchief

Nieuws Archief

Liefhebber over ‘pijnlijk onderwerp’ SM: ‘altijd plezier voor twee’


Liefhebber over ‘pijnlijk onderwerp’ SM: ‘altijd plezier voor twee’

voorheen onderwerp van gesprek. Fervent liefhebber John Storij nuanceert de onderzoeksconclusies en de hype rondom het seksuele voorkeursspel: “SM betekent altijd plezier voor twee.”

Hype

Wat voor veel mensen die Fifty Shades of Grey hebben gezien nieuw is, is voor John de normaalste zaak van de wereld. “Het blijft een film, maar ze hebben het leuk gedaan. Ik hoop dat SM door de film wat hipper wordt”, aldus de voormalige eigenaar van SM-club Doma uit Den Haag. “Zodra SM wat meer mainstream is, zal de taboe die erop rust iets afnemen.”

Kanttekening

Hetgeen waar Storij zich nog het meest aan stoort, zijn de mensen die kanttekeningen plaatsen bij SM. “Mensen denken bij SM altijd aan sadisme en moeten daarom niks van SM hebben. Iedereen die aan SM doet vinden ze maar raar. Dat is makkelijk gezegd zonder werkelijk te weten wat het precies is.” Volgens Storij is er bij SM geen sprake van sadisme. “In dat geval geniet er maar één persoon van het spel, terwijl SM altijd plezier voor twee betekent.”

Onderzoek

Uit het onderzoek van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) blijkt dat een kwart van de 600 ondervraagden met misstanden te maken heeft gehad. Van de 27 SM-gerelateerde zaken kregen er elf een strafrechtelijk vervolg. Volgens onderzoeker Paul Gruter is het bewijs bij misstanden moeilijk rond te krijgen. “Beoefenaars spreken zelf hun grenzen af als het gaat om elkaar pijn doen. Mishandeling aantonen is daarom lastig, omdat dat per beoefenaar verschilt.”

Code

Storij meent beoefenaars van SM van te voren hun grenzen afspreken. “Dat moet je altijd doen, zeker als je iemand niet goed kent.” Er is volgens hem geen sprake van een spel als één partij de afgesproken grens overschrijdt. “Het is geen spel als het plezier niet evenredig is. Stop betekent stop, bij iedereen.”Terug